Događaji

Pokret "Volim Hrvatsku"

Otvoreno pismo HRT-u zbog prejudiciranja ishoda referenduma

Otvoreno pismo HRT-u zbog prejudiciranja ishoda referenduma

Pokret "Volim Hrvatsku" oštro je reagirao nakon objave "budućih rezultata" još neodržanog referenduma u središnjem Dnevniku u četvrtak, 29.09.2011. Članovi pokreta poslali su otvoreno pismo HRT-u zbog "prejudiciranja ishoda referenduma". U pismu stoji:

"Pripadamo većini hrvatskih državljana - prema neovisnim i  stručnim anketama oko 72% - koji se protive ulasku Hrvatske u novu tamnicu naroda - Europsku uniju.

Za odricanje od suvereniteta je maksimalno 30%, a neodlučni glasovi se ni po kojem kriteriju ne mogu ubrajati u tu grupu. Za odluku o ulasku u EU potrebna je nadpolovična većina, a danas, ovisno o anketama rezultati su 20-30% za ulazak u EU.

Budući da su novinari vaše TV kuće, kojoj i nas 72% građana plaćamo pretplatu, u najavi središnjeg Dnevnika u četvrtak 29.09.2011., izjavili: "Datum potpisivanja pristupnih ugovora će biti 19. prosinca, a 1. srpnja 2013. će Hrvatska postati 28. članica EU", molimo urednike ove vrlo gledane emisije da se ograde od ove stravične najave koja predstavlja prejudiciranje odluke koju može donijeti samo narod RH na referendumu!

HTV je javna televizija, javni servis, kojoj je obveza izvješćivanje građana RH, a ne nedemokratsko utjecanje na donošenje tako važne odluke.

Inzistiramo da se odgovorne osobe na HTVu ispričaju zbog ove nedemokratske i protuzakonite najave i to u istom terminu."

Pokret Volim Hrvatsku/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.