Sci-Tech

Koliko nas zapravo ima na Fejsu?

Netokracija: 600 milijuna korisnika Facebooka u svijetu

Netokracija: 600 milijuna korisnika Facebooka u svijetu

Facebook korisnici u Hrvatskoj i regiji

Već smo pisali o tome kako je Facebook dostigao 600 milijuna korisnika širom svijeta, iako i dalje službeno tvrde samo da imaju više od 500 milijuna aktivnih korisnika.

Socialbakers, servis koji je dosad pratio Facebookov rast putem oglašivačkih informacija po državama, tvrdi kako je Facebook ima već više od 610 milijuna korisnika.

S obzirom da bi Facebook uskoro mogao izaći na američku burzi, Mark Zuckerberg najvjerojatnije neće tako skoro otkriti točan broj korisnika. Neovisno o tome na Netokraciji su odlučili napraviti pregled broja korisnika Facebooka u regiji i usporedili ga sa svijetom. Koliko nas dakle ima – na fejsu?

Podatke korištene u infografici temeljeni su na Facebookovim službenim stranicama dostupnim oglašivačima. Uz njih, za popis najpopularnijih fan stranica su Nikola Krajačić i Ivan Brezak Brkan koristili podatke SocialBakersa i Društvenih medija. Samu infografiku je prekrasno ilustrirao Lucijan Blagonić.

Dan Rose, Facebookov potpredsjednik poslovnog razvoja, jučer je na DLD konferenciji tijekom intervjua rekao kako Facebook već ima preko 600 milijuna korisnika. Facebook najvjerojatnije čeka da se broj korisnika stabilizira kako bi potvrdio brojku.

Neovisno o tome koliko zaista u ovom trenutku ima Facebook korisnika u svijetu, postoci i brojevi korisnika po državama su službeni:

Cijeli članak pročitajte na Netokraciji.  Infografiku u PDF formatu možete preuzeti na dnu stranice.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.