Sci-Tech

Sony

Sony nudi nove ultra zumove

Sony nudi nove ultra zumove

Ovdje se radi o jednom od najjačih zoom objektiva ugrađenih u kompaktne fotoaparate!

Sony je najavio dva nova kompaktna fotoaparata više klase. Oba su bazirana na najnovijoj verziji Exmor R CMOS svjetlosnog čipa razlučivosti 16,2 megapiksela.

Veći model DSC-HX100V opremljen je Carl Zeiss Vario Sonar T objektivom optičkog raspona od 27 mm do 810 mm. Upravo su dimenzije ovog fotoaparata ponajviše uvjetovane ugrađenim objektivom. Sony je HX100V modelirao poput SLR-a.

Ovdje se radi o jednom od najjačih zoom objektiva ugrađenih u kompaktne fotoaparate. U dodatke ovog fotoaparata spada i GPS prijamnik koji će fotografijama dodijeliti geotag.

Nešto manji HX9V može se pohvaliti objektivom optičkog raspona od 24 mm do 384 mm, što bi značilo da nudi 16x uvećanje slike. Ovaj model je bitno manjih dimenzija i puno će lakše stati u džep. Oba fotoaparata mogu snimati videoisječke pune HD kvalitete pri brzini od 60 sličica u sekundi. Oba imaju pozadinski ekran dijagonale tri inča, podršku za snimanje panoramskih fotografija (3D Sweep Panorama) i mogućnost snimanja 3D fotografija.

Oba fotoaparata bi se trebala pojaviti u prodaji u travnju, a preporučena cijena za američko tržište je 350 dolara za HX9V i 450 dolara za HX100V.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.