Sci-Tech

Opasnosti na društvenim mrežama

Društvene mreže imaju i mračnih strana

Društvene mreže imaju i mračnih strana

Iako su Facebook i Twitter društvene mreže na kojima tinejdžeri najčešće pronalaze prijatelje, njih čak 88 posto svjedočilo je okrutnom ili neprimjerenom ponašanju na popularnim internetskim stranicama, piše portal Profitiraj .

Oko 12 posto ispitanih tinejdžera izjavilo je kako se često susreću s takvim tipom ponašanja na društvenim mrežama dok se njih 29 posto susreće ponekad, stoji u izvješću američkog Istraživačkog centra Paw koji je ispitivanje proveo na 799 tinejdžera u dobi od 12 do 17 godina.

Internetom se koristi oko 95 posto američkih tinejdžera, a njih čak 80 posto prisutno je na nekoj od popularnih društvenih mreža, javlja Bloomberg.

Neprijateljsko ponašanje

„Za jednu skupinu tinejdžera, svijet društvenih mreža obilježen je okrutnim i zlim ponašanjem“, izjavila je Amanda Lenhart, jedna od autora izvješća.

Najviše negativnih iskustava imale su djevojčice u dobi od 12 i 13 godina. Čak jedna trećina izjavila je kako se djeca njihovih godina na društvenim mrežama jedni prema drugima najčešće odnose neprijateljski.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.