Sci-Tech

Društvene mreže

Facebook poboljšao News Feed

Facebook poboljšao News Feed

Najnovije poboljšanje društvene mreže Facebook stiže u vidu više mogućnosti za uklanjanje neželjenog sadržaja s News Feeda

Ne postoji korisnik Facebooka koji se barem jednom nije požalio na količinu neželjenog sadržaja na svom zidu. Kako bi se količina neželjenog sadržaja koliko toliko stavila pod kontrolu Facebook je dodao „Unfollow" opciju koja nam je omogućila „smirivanje" određenih osoba s friend liste.

Međutim u tom slučaju više ne bismo dobili niti jednu jedinu obavijest od tog korisnika. Kako bi se ovakva restriktivna mjera donekle ublažila Facebook je uveo dodatne opcije koje nam omogućavaju da sami odredimo koje nas informacije uopće ne zanimanju, te koje bismo željeli i dalje viđati na svom zidu, ali u manjoj mjeri.

Nova opcija je dostupna unutar okvira svake od objavljenih vijesti, a nalazi se iza strelice smještene u gornji desni kut. Tapom na nju pojavit će se opcije poput „I don't want to see this", koja će spornu obavijest ukloniti.

Facebook je dodao i mogućnost da prijavite spornu objavu, ali i da odaberete kako ubuduće od te osobe želite primati manje obavijesti. Ako vam se osoba kojim slučajem toliko zamjerila nudi vam se i „Unfollow" opcija kojom ćete ukloniti njezine sve daljnje objave. Bez brige sve učinjene promjene (namjerne i nenamjerne) moći će se u svakom trenutku i poništiti putem News Feeds settings menija.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.