Sci-Tech

Mobilni telefoni

LG G4: Smartphone s 4 GB RAM-a

LG G4: Smartphone s 4 GB RAM-a

Trenutno Internetom „kolaju" specifikacije koje bi trebale označavati što će LG kroz koji mjesec donijeti unutar kućišta novog flagshipa oznake G4.

Ako su iste u potpunosti točne tada možemo očekivati smartphone sa zaslonom dijagonale 5,3-inča i rezolucije 2560 x 1440 piksela. Novi G4 model bi trebao tako pokretati Qualcommov 64-bitni i osmojezgreni Snapdragon 810, dok bi se za fluidni rad operativnog sustava i pratećih aplikacija trebalo brinuti čak 4 GB RAM-a.

LG navodno neće škrtariti s podatkovnim prostorom, jer su za sada najavljene dvije verzije uređaja. Jedan raspolaže s 32 GB interne memorije, dok drugi ima dvostruko više podatkovnog prostora, odnosno 64 GB. Kod oba modela bit će moguće i naknadno proširenje umetanjem microSD memorijske kartice u za to predviđeni utor.

Za sada nije poznato da li će novi G4 ujedno biti i selfie friendly, jer trenutno nema spoznaja o kvaliteti prednje kamere. No povremeni „fotografi" na raspolaganju će imati stražnju kameru rezolucije 20,7 MP. Baterija koja bi trebala osigurati dovoljno energije za pokretanje gore navedenog hardvera imat će kapacitet od 3.500 mAh.

Po pitanju operativnog sustava za sada je aktualno kako će G4 biti pokretan od strane Lollipop Androida. Kako se bude bližilo vrijeme službenog predstavljanja moguće su dodatne izmjene specifikacija, pa stoga ove ipak uzmite s određenom zadrškom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.