Sci-Tech

Facebook koristi sve manje korisnika

Facebook koristi sve manje korisnika

Kroz svoju globalnu anketu o navikama korištenja Interneta kompanija GlobalWebIndex došla je do zanimljivih podataka o korištenju društvenih mreža.

 

Tijekom proteklog tromjesečja u anketi je sudjelovalo više od 40.000 korisnika Interneta iz 32 razvijene države svijeta. Dobiveni podaci pokazuju kako prosječni korisnik Interneta ima u prosjeku 5,5 računa na raznim društvenim mrežama, dok u prosjeku aktivno koristi 2,8 računa.

U broju računa prednjače mlađe osobe, između 16 i 24 godine starosti (6,6 računa u prosjeku), dok dobna skupina od 25 do 34 godine ima najviše aktivnih računa (4,2). U obzir su uzeti računi s gotovo 50 društvenih mreža.

Najveći rast broja aktivnih korisnika u posljednjih godinu dana bilježe Pinterest (97%) i Tumblr (95%), a slijede ih veliki igrači Instagram i LinkedIn s 47%, odnosno 38%-tnim povećanjem broja korisnika.

Facebook je jedina velika društvena mreža koja je u 2014. godini zabilježila pad broja aktivnih korisnika, i to od 9%. Unatoč tome, Facebook je i dalje vodeća društvena mreža u svijetu (izuzme li se kinesko tržište) koju aktivno koristi čak 42% ispitanika.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.