Sci-Tech

Obnovljen News Feed na Facebooku

Obnovljen News Feed na Facebooku

Facebook je počeo s rekonfiguracijom News Feeda kojoj je cilj korisnicima prikazati više osobnih objava njihovih prijatelja, te smanjiti prisutnost dijeljenih vijesti bez komentara i ostalog „referral" sadržaja.

 

„Cilj News Feeda je da prikaže sadržaj koji vam je bitan." - stoji u službenoj objavi - „Ovo znači da vam moramo ponuditi pravu kombinaciju novosti od prijatelja i javnih ličnosti, izdavača, tvrtki i organizacija s kojima ste povezani."

„Kako se broj ljudi i stranica koje dijele svoje sadržaje stalno povećava moramo raditi na poboljšanju News Feeda kako bismo ovaj balans održali kvalitetnim."

Jedna od ključnih promjena odnosit će se na poveznice s vanjskim web-stranicama koje su vaši prijatelji podijelili bez komentara. Takve će se stavke odsad pojavljivati na dnu, dok će prednost dobiti osobne poruke.

Pored toga, Facebook će ublažiti ranije pravilo po kojem je filtrirao poruke osoba i stranica koje su u kratkom vremenu napravile više objava, ovom će promjenom osigurati da korisnici vide ono što im je važno i ne propuste nešto zanimljivo zbog nefleksibilnih pravila.

 

Više informacija možete potražiti ovdje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.