Sci-Tech

Google za ovu godinu priprema dva nova Nexusa

Google za ovu godinu priprema dva nova Nexusa

Možda tišina već neko vrijeme ima određeni značaj, no Google je prilično jasno rekao da ne planira odustati od Nexus programa uređaja. Za tekuću godinu navodno nisu planirani tablet uređaji, no osvježenje bi moglo stići u svijetu Nexus pametnih telefona, zahvaljujući partnerstvu Googlea s LG-jem i kineskim divom Huawei.

 

Prema glasinama koje prenosi stranica Android Police, Google u suradnji s mobilnim proizvođačima LG i Huawei priprema čak dva Nexus pametna telefona.

Manji od njih je LG-jev kodnog imena Bullhead, s dijagonalom od 5,2", dok phablet izdanje Nexusa priprema Huawei (kodnog imena Angler i dijagonale 5,7").

Tehnički detalji nisu potpuno jasni, no čini se kako LG planira integrirati Qualcommov Snapdragon 808 poznat iz svježe otkrivene perjanice LG G4. Kako piše Android Police, čini se kako će LG-jev uređaj zapravo biti toliko očekivani 'Nexus 5' za 2015. godinu.

S druge strane, Huawei navodno priprema jače izdanje čipa (Snapdragon 810) za svoj Nexus uređaj, uz bateriju od 3.500 mAh. Posrijedi bi trebao biti 'Nexus 6' za 2015. godinu, a oba uređaja bi se trebala otkriti negdje oko listopada.

Novi Nexus uređaji bi trebali imati podršku za nadogradnje OS-a od kakvih dvije godine od izlaska. To bi trebalo biti jasno zahvaljujući informacijama vezanim uz nadolazeći Android M. Google I/O će sasvim sigurno otkriti više informacija pa ne preostaje ništa drugo nego sačekati početak sutrašnje konferencije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.