Sci-Tech

EU nastavlja istragu protiv Amazona

EU nastavlja istragu protiv Amazona

Iako je Amazon promijenio svoju politiku plaćanja poreza u Europskoj uniji, predstavnici Europske komisije objavili su kako će nastaviti istragu vezanu uz Amazonovo poslovanje, odnosno izbjegavanje plaćanja poreza.

Naime, Europska komisija je pokrenula dubinsku istragu protiv Amazona u listopadu prošle godine vezanu uz navodne ilegalne državne poticaje koje je tvrtke dobivala u Luksembourgu kroz niže poreze na dobit ostvarenu na području Europske unije.

Predstavnici Europske komisije ističu kako porezne olakšice koje je Amazon dobio u Luksemburgu predstavljaju nedozvoljene poticaje za tvrtku čime je postavljena u nepravedan položaj ispred konkurencije.

Amazon je prije nekoliko dana objavio kako mijenja svoju poreznu politiku na području Europske unije, te će početi plaćati porez na dobit u državama gdje je ona stvarno i ostvarena.

Slične istrage Europska komisija provodi i protiv drugih tvrtki, poput Applea, koji plaća znatno manji porez na dobit nego je to uobičajeno u samoj Irskoj i drugim članicama Europske unije.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.