Sci-Tech

Facebook: promjene u funkcionalnosti i izgledu korisničkih profila

Facebook: promjene u funkcionalnosti i izgledu korisničkih profila

Korisnički profili na Facebooku, točnije njihove mobilne inačice, dobiti će uskoro nekoliko značajnih novina koje predstavljaju najznačajnije promjene u funkcionalnostima i vizualnom izgledu istih u posljednjih pet godina.

Među novostima ističe se mogućnost da se umjesto klasične profilne fotografije postavi kratki video u trajanju od sedam sekundi. Video će se izvoditi konstantno, a za preslušavanje pripadajućeg zvuka uz video bit će potrebno kliknuti na njega ili jednom ga dodirnuti po zaslonu u slučaju mobilnih uređaja.

Također, uvodi se opcija privremene profilne fotografije koja biva automatski uklonjena nakon određenog vremena i zamijenjena "standardnom" profilnom fotografijom. Na primjer, može se postaviti privremena fotografija s godišnjeg odmora, koju nakon sedam dana zamjenjuje stara uobičajena profilna fotografija.

Treća novina tiče se postavki privatnosti i sigurnosti, uvodi se mogućnost da se zasebno za svaku kategoriju profila kao što je Posao, Živi u, Iz mjesta i Školovanje odredi tko sve smije vidjeti podatke iz te kategorije.

Korisnici u sklopu svog profila mogu dodati i kratku biografiju koja sadrži maksimalno 100 znakova te pet odabranih reprezentativnih fotografija koje će poslužiti drugim korisnicima Facebooka da steknu bolji uvid o osobi koja se krije iza profila koji pregledavaju.

Sve navedeno zasad testira mali uzorak korisnika iOS uređaja u Velikoj Britaniji i SAD-u (Kaliforniji).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.