Sci-Tech

Promjene na vrhu?

Alphabet bi uskoro mogao postati najvrjednija kompanija na svijetu

Alphabet bi uskoro mogao postati najvrjednija kompanija na svijetu

Kompanija koja je od protekle jeseni vlasnik Googlea, internetski koncern Alphabet, trenutno ima tržišnu kapitalizaciju od oko 513 milijardi američkih dolara, piše Bug.hr

Cijena njihove dionice u uzlaznoj je putanji, i moglo bi se očekivati da će se njome nastaviti trgovati na cijenama koje drže vrijednost kompanije na preko 500 milijardi USD.

S druge strane je Apple, već duže vrijeme najvrjednija kompanija na svijetu s tržišnom kapitalizacijom koja je dostizala i preko 770 milijardi dolara u veljači prošle godine. Međutim, usporavanje tržišta tableta i mobitela i nešto slabiji prodajni rezultati od očekivanih, pogurali su Appleovu dionicu prema dolje.

Trenutno Apple na tržištu vrijedi oko 565 milijardi dolara, što znači da je razlika do spomenutoga Alphabeta tek oko 10%.

Analitičari ne očekuju drastične skokove u prodaji Appleovih proizvoda, dok se nastavak rasta očekuje upravo u Googleovom području - digitalnom oglašavanju - pa se smatra kako bi Alphabet uskoro mogao Appleu oteti titulu najvrjednije kompanije na svijetu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.