Sci-Tech

Softver

Microsoft uskoro "ubija" Windows Live Mail

Microsoft uskoro

Korisnici koji kao osnovni e-mail klijent koriste dio programskog paketa Windows Essentials - Windows Live Mail 2012 - u kombinaciji s nekim Microsoftovim e-mail servisom, od kraja ovog mjeseca morat će se prebaciti na neki drugi softver. Najave ukidanja podrške za Windows Live Mail objavljena je još u listopadu prošle godine, a sada se cijela stvar aktualizira približavanjem krajnjeg roka za promjenu e-mail klijenta.

Svi oni koji koriste e-mail adrese na nekom od Microsoftovih servisa (@outlook.com, @hotmail.com, @live.com ili @msn.com), dakle, uskoro neće moći elektroničku poštu primati putem Windows Live Maila. S drugim e-mail servisima WLM 2012 će i nakon ovog mjeseca nesmetano surađivati.

Iz Microsofta preporučuju korisnicima da se prebace na Outlook.com koji funkcionira unutar web sučelja, ili pak da aktiviraju nešto noviju Windows aplikaciju Mail dostupnu na Windowsima 8.1 i 10. Ove dvije opcije su ujedno i besplatna rješenja. Za korisnike Office paketa tu je Outlook kao dio Officea 365, koji radi na Windowsima 7 ili novijima.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.