Sci-Tech

Pametni telefoni

Ovogodišnji iPhone u trgovine stiže 16. rujna?

Ovogodišnji iPhone u trgovine stiže 16. rujna?

Evan Blass dobio je, prema običaju, povjerljive informacije o datumu lansiranja novog iPhonea

Naš stari znanac i česti gost tehnoloških vijesti Evan Blass ovih se dana bavi informacijama koje se tiču naredne generacije iPhonea.

Uzevši u obzir njegove vrlo respektabilne rezultate kad je riječ o "curenju" točnih informacija, svaka se njegova objava prati s velikom pozornošću - a protekle je subote dobri stari @evleaks napisao da iPhone model za 2016. godinu stiže u trgovine 16. rujna.

Ovo je već druga informacija koju smo saznali iz istog izvora, nakon nedavne objave da će novi iPhone dolaziti u samo dvije, a ne kako se špekuliralo tri inačice.

Zanimljivo u svemu ovome jest i to da je Blass vjerojatno jedini relevantni izvor informacija koji u javnosti ne barata već uvriježenim nazivom za taj mobitel, iPhone 7. On se o njemu izražava kao o modelu iPhonea za 2016. godinu. To, pak, govori u prilog informacijama da se ovogodišnji modeli neće pretjerano razlikovati od lanjskih, te da Apple tek za 10. obljetnicu prvog iPhonea i 2017. godinu priprema radikalni redizajn svojeg najprodavanijeg uređaja - pa možda za tu prigodu čuva i novo ime.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.