Sci-Tech

Mobilne aplikacije

Preko 400 malicioznih aplikacija na Google Playu!

Preko 400 malicioznih aplikacija na Google Playu!

Stručnjaci iz tvrtke Trend Micro upozoravaju na opasnost pojave malicioznih aplikacija na službenoj trgovini Android aplikacija, Google Play. Navodno je zabilježeno preko 400 malicioznih aplikacije koje su u određenom trenutku bile prisutne na Google Playu.

Posebno se navodi maliciozna aplikacija Mod GTA 5 for Minecraft PE, koja sadrži takozvani DressCode malware koji mobilne uređaje na kojima je instaliran pretvara u botove. Oni primaju naredbe od poslužitelja kojeg kontrolira napadač te postaje dio botnet mreže, a ona može poslužiti za izvođenje DDoS napada ili kampanja slanja neželjene pošte (spama).

Aplikacija je prije službenog uklanjanja s Google Playa preuzeta oko 500 tisuća puta. Trend Micro navodi kako je zabilježeno ukupno 3000 aplikacija koje sadrže DressCode, od čega je njih 400, kako je već navedeno, u jednom trenutku bilo dostupno za preuzimanje na Google Playu.

Google se naknadno oglasio priopćenjem u kojem navodi kako je upoznat s ovim problem te da je već poduzeo sve potrebne mjere.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.