Sci-Tech

Mobiteli

Facebook razvija modularni mobitel?

Facebook razvija modularni mobitel?

Google je početkom rujna, nakon dugotrajnih napora i investicija, u konačnici odustao od svog projekta Ara, unutar kojeg su pokušali razviti vlastiti modularni mobitel. Nakon gašenja tog projekta ljudi zaposleni na njemu preraspoređeni su na druge poslove, a trojica glavnih stručnjaka - sada se doznaje - prešli su raditi u Facebook.

Rafa Camargo, Richard Wooldridge i Blaise Bertrand stručnjaci su koji sada navodno vode Facebookov tajni odjel, smješten u zgradi broj 8 u kompanijinom sjedištu u Menlo Parku. Osim njih u istom se odjelu navodno nalazi i veći broj hardveraša, inženjera i dizajnera iz industrije mobitela, koji (opet navodno) razvijaju prvi pravi Facebookov mobitel, s nekim modularnim dijelovima.

Takvih se informacija domogao CNet, a svoje su sumnje potvrdili analizirajući brojne oglase za posao koje je Facebook objavio. Velik broj njih odnosi se na radna mjesta usko povezana s razvojem, proizvodnjom i prodajom hardvera, a kompanija je tražila inženjere specijalizirane za mobilne procesore, antene, kamere, i općenito rad u Android okruženju.

Službeno se, dakako, Facebook o ovim navodima nije očitovao.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.