Politika

hdz - na izbore uz puno samopouzdanja

Plenković: Liste su dobra kombinacija iskustva i mladosti

Plenković: Liste su dobra kombinacija iskustva i mladosti
Sanjin Strukić/PIXSELL

HDZ je u hotelu Westin danas predstavio izborni program i liste s kojima će izaći na parlamentarne izbore 17. travnja.

Prije predstavljanja listi, održali su sjednicu predsjedništva, a potom i sjednicu nacionalnog odbora stranke. 

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak je, u uvodu predstavljanja predizbornog programa stranke pod nazivom "Za sve izazove", otkrio i neka od imena koja će se naći na listama, a među njima je i Tomislav Zadro, sin legendarnog hrvatskog branitelja Vukovara, Blage Zadre.

HDZ na izbore izlazi u koaliciji s partnerima – HSLS-om, Hrvatskom demokršćanskom strankom, Hrvatskom narodnom strankom, Hrvatskom strankom umirovljenika.

U hotelu Westin održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a Zagreb: U hotelu Westin održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a

Liste su dobra kombinacija iskustva i mladosti, koja će dati novi impuls za obnavljanje povjerenja birača, rekao je Plenković u uvodu obraćanja istaknuvši da je HDZ u protekle četiri godine osnažio državu provodeći politiku modernog suverenizma i čvrste integracije Hrvatske u srce ekonomskog projekta .

Jamčimo da će prosječna plaća biti 1600 eura, minimalna bruto plaća bit će 1250 eura, podići ćemo mirovinu na 750 eura - obećao je Plenković. - Stvorit ćemo preduvjete za otvaranje novih 125.000 radnih mjesta - kazao je.

Naveo je tako da će na listi biti Marijana Petir te kao neovisni - ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić, bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Josip Lucić, kao i Tomislav Zadro, sin Blage Zadre i tada maloljetni vukovarski branitelj, a na listi će biti i Marko Milić, glasnogovornik Vlade.

 


Reci što misliš!