Politika

priopćenje

Ministar Malenica poništio odluke i 15.sjednicu Općinskog vijeća

Ministar Malenica poništio odluke i 15.sjednicu Općinskog vijeća
Davorin Visnjic / PIXSELL

Ministar pravosuđa i uprave, dr.sc. Ivan Malenica poništio je posljednju 15. sjednicu Općinskog vijeća Općine Vir koju je potpuno nezakonito sazvao načelnik Marino Radović i koja se održala 29. prosinca prošle godine.

Prenosimo priopćenje:

Marino Radović, Antonio Vučetić, njihov „gazda“ Kristijan Kapović i vijećnici među kojima i Jadranka  Okreša ne mogu se pomiriti sa činjenicom da nisu vlast u Općinskom vijeću i da nemaju svog  predsjednika općinskog vijeća.

Najviše ih boli što ne mogu slobodno raspolagati općinskim novcem,  pa su se požurili sazvati 15. sjednicu Općinskog vijeća kako bi na istoj mogli odlučiti o trošenju  proračunskih novaca u čemu smo ih uspješno sprječavali sve ovo vrijeme. 

Većini žitelja Vira sasvim je jasno kako su se novci iz proračuna trošili na kupovinu skupocjenih  limuzina, bakanalije po restoranima, putovanja i ostali luksuz o kojem većina ljudi na našem otoku  može samo sanjati. 

Onemogućeni u trošenju naših novaca, Marino Radović svjesno je prekršio Zakon o lokalnoj i  područnoj (regionalnoj) samoupravi i brže bolje je sazvao predmetnu sjednicu na kojoj je bilo  najvažnije smijeniti predsjednika Općinskog vijeća Josipa Bašića kao i potpredsjednike te imenovati  Antonia Vučetića za predsjednika Općinskog vijeća te još dva potpredsjednika. Na toj nezakonitoj  sjednici su, između ostalog, donijeli odluku o prihvaćanju Proračuna Općine Vir za 2024.godinu kao i izvršavanju Proračuna za 2023.godinu. Prema tome, najvažnije je bilo otvoriti općinsku blagajnu kako  bi nastavili trošiti onako kako su navikli posljednjih dva desetljeća. 

Legitimni i aktualni predsjednik Općinskog vijeća Josip Bašić poslao je dopis Minsitarstvu pravosuđa i  uprave u kojem je naveo odlučne činjenice i koje je resorni ministar Malenica u cijelosti prihvatio te  poništio 15.sjednicu Općinskog vijeća Općine Vir kao i sve odluke, njih ukupno 15 koje su nezakonito  usvojene! 

Novac kojeg su iz općinske blagajne od 29.prosinca do danas nezakonito potrošili Marino Radović,  Antonio Vučetić, Kristijan Kapović i ostale štetočine predstavlja kazneno djelo, a time će se baviti  USKOK.  

 


Reci što misliš!