Politika

#gradskovijeće

Botić: Građanima treba omogućiti uvid o stanju stečajne mase i financijskim aspektima NK Zadar!

Botić: Građanima treba omogućiti uvid o stanju stečajne mase i financijskim aspektima NK Zadar!
Mladen Malik

Klub vijećnika Akcije mladih Gradskog vijeća Grada Zadra smatra izuzetno potrebnim uvrstiti dvije točke na dnevni red.


Vidim kako će ova jesen koja predstoji biti vruća. Baš po našoj volji, kaže gradska vijećnica Marjana Botić.

Prvi prijedlog nosi naziv ''Izvješće o radu i financijsko poslovanje NK Zadar s.d.d., sa izvješćem o radu samog novog stečajnog upravitelja''.

- Smatramo kako je gradsko vijeće dužno građankama i građanima Zadra pružiti mogućnost dobivanja odgovora o stanju stečajne mase i financijskim aspektima NK Zadar koje možemo dobiti jedino uvrštenjem ove točke na dnevni red, poručuje Marjana Botić.

Akcija mladih ima i Prijedlog odluke za pokretanje postupka za izradu sa zakonima Republike Hrvatske usklađene Odluke o osnivanju objedinjene javne gradske tvrtke za pružanje usluga u javnom komunalnom vodnom gospodarstvu, objedinjavanjem gradskih tvrtki Vodovod d.o.o. Zadar i Odvodnja d.o.o. Zadar.

- U ingerenciji je gradskog vijeća da pokrene postupak objedinjavanja tih dvaju gradskih javnih poduzeća; čime bi Vodovod d.o.o. Zadar i Odvodnja d.o.o. Zadar povezali u jedno zajedničko javno gradsko poduzeće usklađeno sa svim zakonskim propisima reguliranja vodnog komunalnog gospodarstva i čime bi se nesumnjivo smanjili troškovi (jedan direktor, jedna uprava i više terenskih timova koji su sad preopterećeni i u debelom nerazmjeru sa prevelikom
administracijom), pojašnjava Botić.

 


Reci što misliš!