Politika

ima iskustva

Kolinda Grabar Kitarović će predavati na Sveučilištu u Splitu?

Kolinda Grabar Kitarović će predavati na Sveučilištu u Splitu?
Igor Soban/PIXSELL

U pitanju je samofinancirajući diplomski sveučilišni studijski program na engleskom jeziku, kojeg splitski Filozofski pokreće u suradnji sa Sapir Accademic College iz Izraela.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović trebala bi postati jedan od predavača na studijskom programu Demokracija i društvena otpornost suvremene države na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

U pitanju je samofinancirajući diplomski sveučilišni studijski program na engleskom jeziku, kojeg splitski Filozofski pokreće u suradnji sa Sapir Accademic College iz Izraela. Grabar-Kitarović koja, između ostalog, ima iskustvo posebne savjetnice dekana za međunarodne projekte u Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, na splitskom studiju predavat će na kolegiju Moderna diplomacija i odnosi s javnošću.

Školarina od 12 tisuća eura

Novi studij na Filozofskom fakultetu u Splitu trajat će četiri semestra, odnosno dvije godine. Ukupna školarina iznosit će 12 tisuća eura, po šest tisuća eura za svaku godinu, a moći će ga upisati svatko tko ima prvostupničku diplomu.

Na Filozofskom očekuju da će se studenti nakon diplome zapošljavati u institucijama državne i lokalne uprave, međunarodnim poslovima, diplomaciji, kulturi, turizmu, upravljanju i rukovođenju, administraciji, trgovini, novinarstvu i izdavaštvu, odnosima s javnošću.

O čemu će se predavati

Za Slobodnu navode kako je sadržaj studija usklađen s potrebama hrvatskog i inozemnog tržišta rada, procesom internacionalizacije i globalizacije gospodarstva, ulogom Hrvatske u EU-u, odnosa Izraela prema EU-u i, općenito, njegove međunarodne pozicije.

Na novom studiju studenti će učiti o čitavom nizu stvari među kojima su hrvatska i izraelska nacionalna povijest, hrvatska i izraelska kultura i umjetnosti, odnosi dviju zemalja, kibernetička sigurnost, baze podataka, umjetna inteligencija te obrazovna politika.


Reci što misliš!