Politika

Radna skupina

Malenica najavio zakonske izmjene u borbi protiv nasilja u obitelji i prema ženama

Malenica najavio zakonske izmjene u borbi protiv nasilja u obitelji i prema ženama
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

"Cilj je razmotriti sve elemente nasilja u obitelji, nasilja protiv žena, da revidiramo sankcije i svako kazneno djelo koje se u tom segmentu nalazi", istaknuo je Malenica

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica najavio je danas da će do kraja godine u proceduru poslati paket zakonskih izmjena, u kojem će se, uz pomoć interdisciplinarne radne skupine, sagledati svi elementi nasilja u obitelji i nasilja protiv žena te revidirati sankcije.

Malenica je to najavio nakon dvosatnog sastanka održanog u Ministarstvu pravosuđa i uprave s predstavnicima udruga civilnog društva koje se bave borbom protiv nasilja u obitelji i prema ženama. Udrugama je predstavio niz konkretnih promjena kroz izmjene Zakona o kaznenom postupku, Kaznenog zakona i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

"Cilj je razmotriti sve elemente nasilja u obitelji, nasilja protiv žena, da revidiramo sankcije i svako kazneno djelo koje se u tom segmentu nalazi", istaknuo je Malenica u izjavi medijima. Najavio je kako će ministarstvo formirati interdisciplinarnu radnu skupinu, koja će sagledati i prijedloge koji dolaze od udruga civilnog društva.

"Danas su se, osim konkretnih prijedloga od strane ministarstva, otvorila i brojna druga pitanja, pa će radna skupina koju ćemo formirati u sljedećih nekoliko tjedana razmotriti sve te stvari i vjerujem da ćemo do kraja godine iznaći kvalitetan paket zakona", poručio je Malenica.


Reci što misliš!