Politika

#županija

Kapović napada novu županijsku većinu, Vučetić se pita čiji se interes brani u zgradi poliklinike

Kapović napada novu županijsku većinu, Vučetić se pita čiji se interes brani u zgradi poliklinike
Kažimir Škrbić

“Politički akteri u županijskoj skupštini koji su svoju kampanju temeljili na anti HDZ-ovoj politici, postali su dio nove većine u skupštini”, istaknuo je Kristijan Kapović na današnjoj konferenciji kluba vijećnika Nezavisne liste, DSU, HNS, HSLS, u osvrtu na godinu na izmaku.

Ponovio je kako su od strane HDZ-a bili onemogućeni u političkom djelovanju na način i u opsegu koji su htjeli i zato su se iz takve vlasti i povukli. Osvrnuo se zatim i na događanja oko izglasavanja proračuna naglasivši kako je sva ta  tzv. velika oporba zapravo prevarila birače jer su podržali proračun u apsolutnom iznosu u kojem ga je župan Longin predložio.

Antonio Vučetić istaknuo je kako je način na koji je nova većina stvorena, ono protiv čega su se oni borili. Osvrnuo se i na pritužbe liječnika koji se trebaju preseliti iz Hitne u prostore Poliklinike, a koji ističu da dolaze u prostore u kojima nemaju uvjete za rad. U isto vrijeme je cijeli jedan kat osiguran za privatnu Polikliniku iz Dubrovnika:

„Poliklinika je napravljena da bude servis građanima. Ako mi liječnicima ne možemo osigurati adekvatan prostor, a možemo privatnim poliklinikama iz drugih županija onda se postavlja pitanje koji je tu interes – privatni ili javni?“, kaže Vučetić i dodaje kako to treba biti javni servis u službi građana.

Također, istaknuo je i kako preseljenje Zadarske županije nije društveni već problem tehničke naravi. Pita se što će biti sa zgradom nakon preseljenja. Poručio je i da državne institucije ne smiju napuštati Poluotok jer će na taj način još više odumirati i pretvarati se tek u jedan veliki apartman što smatra nedopustivim.

​​​