Politika

Mlada dama s COVID odjela zadarske bolnice

Nikolina Baradić: Birajmo sigurnost, odgovornost i budućnost

Nikolina Baradić: Birajmo sigurnost, odgovornost i budućnost

Nikolina Baradić najmlađa je zadarska kandidatkinja na listi HDZ-a u devetoj izbornoj jedinici. Aktualna predsjednica mladeži HDZ-a Zadarske županije dolazi iz mjesta Banjevci u općini Stankovci.

Zaposlena je u Općoj bolnici Zadar kao medicinska sestra na odjelu za otorinolaringologiju te je studentica Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu na Odjelu za sestrinstvo.

- Čast je biti dio liste i predstavljati svoj rodni kraj. Hrvatska je u posljednje četiri godine bolje i ugodnije mjesto za život. Pod vodstvom HDZ-a i predsjednika Andreja Plenkovića ova Vlada je donijela niz mjera koje za cilj imaju poboljšanje statusa mladih u društvu i povećanje kvalitete naših života - ističe Nikolina koja aktivno sudjeluje u svim aktivnostima i humanitarnim akcijama, a bila je i svakodnevno dijelom COVID odjela zadarske bolnice, na prvoj liniji borbe s koronavirusom.

- Zahvaljujući stručnom pristupu te hrabrosti i požrtvovnosti zdravstvenog osoblja, naša je županija sigurna, a Hrvatska je među najuspješnijim državama u borbi protiv COVID-a 19. Odgovornim vodstvom obranili smo zdravlje naših građana i stali iza svih naših pogođenih radnika i poduzetnika - dodaje Nikolina ponosna na brojne projekte koji su posljednjih godina realizirani na unaprjeđenju zdravstvenog sustava u Zadarskoj županiji.

Podsjeća na dovršetak zgrade nove Poliklinike, opremanje Opće bolnice Zadar novim CT i MR uređajima, projektom izgradnje Dnevnih bolnica koji je u tijeku, ali i novom angio-salom.

– Sve to može nam biti dodatni motiv da u narednom razdoblju Opća bolnica Zadar učvrsti status regionalnog zdravstvenog centra.

Budućnosti za mlade nema bez mogućnosti rješavanja stambenoga pitanja, prilike za kvalitetno obrazovanje i mogućnosti pronalaska kvalitetnog radnog mjesta. Upravo su zapošljavanje i bolji status mladih bili među prioritetima Vlade Andreja Plenkovića, što se moglo vidjeti i na konkretnim mjerama.

- Vlada je učinila mnogo za sva ta tri važna pitanja! Nezaposlenost mladih je godinama bio jedan od najvećih problema hrvatskoga društva, a ona je u posljednje četiri godine prepolovljena.

Ukinuto je stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa i značajno ojačano pripravništvo kao najkvalitetniji način za ulazak mladih na tržište rada. Isplaćeno je na desetke tisuća stipendija za studente, kao i potpora za samozapošljavanje mladih.

Ova Vlada je za sve mlade do 25 godina u potpunosti ukinula plaćanje poreza na dohodak, a za mlade do 30 godina je iznos poreza prepolovila. Tisuće mladih obitelji je riješilo svoje stambeno pitanje i zasnovalo svoje obitelji zahvaljujući značajnim subvencioniranjima stambenih kredita - podsjeća Nikolina Baradić.

Pred nama su, po mnogočemu, ključni izbori za Hrvatsku.

- Želimo li nastavak gospodarskog rasta, stabilnosti financija i još bolji status Hrvatske unutar velike Europske obitelji, onda izbor nije težak. Birajmo sigurnost, odgovornost i budućnost, podržimo listu HDZ-a i Andreja Plenkovića za još jedan mandat na čelu hrvatske Vlade – poručuje Nikolina Baradić.  


Reci što misliš!