Politika

političke napetosti

Jandroković oštro o predsjednici, stigao odgovor: Jandroković laže

Jandroković oštro o predsjednici, stigao odgovor: Jandroković laže
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nikad zategnutiji odnosi između predsjednice Grabar Kitarović i premijera Plenkovića i predsjednika Sabora Jandrokovića. Novim zaoštravanjima kumovalo je premijerovo odbijanje zajedničke sjednice

Jandroković je ovoga puta oštro opleo po predsjednici, što se do sad nije pokazao kao najbolji znak po osobu koju kritizira. Predsjednica, pak, odgovara ‘Jandroković laže‘.

Nakon što je predsjednica Grabar Kitarović poslala dopis Vladi sa zahtjevom za održavanjem zajedničke sjednice na temu demografskih mjera i blokiranih građana, premijer je to glatko odbio i time zaoštrio odnose s predsjednicom.

"Žao mi je što premijer nije prihvatio moju ispruženu ruku", odgovorila mu je predsjednica putem Facebooka i pozvala je oporbu i Vladu da ostave po strani osobne taštine.

"Imali smo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, i u isto vrijeme otišao je predsjednički zahtjev za sjednicom, poštom, bez da je to bilo priopćeno", rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković i nastavio oštro po predsjednici.

"Ovoga puta teško mi je shvatiti potez predsjednice RH. Ne znam koliko je to ozbiljno, demografija je ozbiljan problem, takvoj temi treba pristupiti ozbiljno. Slanjem ovakvog dopisa bez popratnih materijala, bez objašnjenja što bi trebale sadržavati mjere koje predsjednica nudi, takav pristup nije ozbiljan", rekao je Jandroković.

Iako je ranije rekla da se ne želi prepucavati preko medija, predsjednica je pogazila riječ. 

"Jandroković laže u pokušaju dodvoravanja premijeru kada kaže da je prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice Vlade otišao, a da prethodno to predsjednica nije najavila premijeru. Jandroković laže i da je pisani prijedlog za sazivanje zajedničke sjednice otišao za vrijeme trajanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. To se lako može provjeriti u urudžbenom zapisniku Vlade, jer je prijedlog u Vladi došao u poslijepodnevnim satima", rečeno je Jutarnjem listu iz Ureda predsjednice.


Reci što misliš!