Politika

fokus na novom programu

Sastanak vrha SDP-a: Okupili se članovi Račanove i Milanovićeve vlade

Nakon što je posjetio Jasenovac, predsejdnik SDP-a Davor Bernardić okupio je stranačke kolege u središnjici stranke na Iblerovom trgu

Riječ je, kako doznaje RTL, o okupljanju stranačkog vrha ali i članova vlada Ivice Račanai Zorana Milanovića koji je bio pozvan na ovaj sastanak, no pozivu se ipak nije odazvao. 

Fokus ovih svojevrsnih teambuilding radionica je na nedavno usvojenom političkom programu koji je preopćenit i treba dodatnu razradu. Zbog toga je i oformljeno svojevrsnih šest grupa. Među temama našao se i peti propali opoziv u Saboru, onaj o opozivu Martine Dalić, ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade. 

Članovi SDP-a su raspravljali i o reviziji Vatikanskih ugovora oko koje, kako doznajemo, ima podjela. Dio SDP-ovaca smatra da ta tema ide na ruku Plenkoviću jer na taj način ima mogućnost da ponovno dobije poene kod Crkve. 

Iako je na početku rečeno da neće biti nikakvih izjava, na kraju se novinarima obratio politički tajnik.

"Proces jednog strukturiranog, znači na jedan stručan, objektiviziran način vođenog procesa kojim utvrđujemo koji su to ključni problemi ove zemlje, ljudi koji žive u ovoj zemlji, da bismo došli do prijedloga rješenja, mjera, konkretnih politika koje ćemo prezentirati građanima u našem svakodnevnom političkom radu. U neku ruku bi to mogao biti početak izrade izbornog programa", rekao je politički tajnik SDP-a Davorko Vidović.

Sam sastanak u središnjici SDP-a trajao je nešto više od tri sata, a idući će se tjedan nastaviti pojedinačni sastanci. Sličan sastanak ovom današnjem najavljen je za četvrtak.


Reci što misliš!