Politika

reakcije na presudu

Kovač: Prestanimo biti patetični, za koji dan u New Yorku moramo iznijeti jasan stav Hrvatske o radu Haškog suda

Kovač: Prestanimo biti patetični, za koji dan u New Yorku moramo iznijeti jasan stav Hrvatske o radu Haškog suda
Davor Puklavec/PIXSELL

Naglasivši kako su Hrvati i Republika Hrvatska spasili Bosnu i Hercegovinu, istaknuo je kako to treba biti polazna točka svake analize rata u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku i Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač objavio je u nedjelju, vezano za osuđujuće presude Haaškog suda šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata i samoubojstvo jednog od njih, generala Slobodana Praljka zbog nepravednosti presuda, kako je nužno i legitimno da Republika Hrvatska pred Vijećem sigurnosti UN-a iznese svoje stajalište, istaknuvši kako su bosanskohercegovački Hrvati i Republika Hrvatska spasili Bosnu i Hercegovinu od jugosrpske agresije.

 "Prestanimo biti patetični, budimo realni i osvijestimo se konačno nakon izricanja drugostupanjske presude bosanskohercegovačkoj 'šestorci'.

Nužno je i legitimno da se za koji dan u New Yorku, pred Vijećem sigurnosti UN-a, koje je svojom rezolucijom i osnovalo Haaški sud, iznese stav Hrvatske o njegovu radu. No, osim toga, važnog i simboličnog čina, potrebna je djelotvorna, sveobuhvatna, dugogodišnja javna kampanja širenja prosvijećenog hrvatskog pogleda na 
prirodu rata u BiH", poručio je Kovač u nedjelju na svom facebook profilu.


Reci što misliš!