Politika

službena primopredaja

Barišić predao ministarstvo Blaženki Divjak

Barišić predao ministarstvo Blaženki Divjak
Tomislav Miletic/PIXSELL

Barišić je istaknuo kako mu je premijer Plenković ponudio mjesto u ministarstvu rada i mirovinskog sustava, ali kako je odbio jer je vezan uz resor znanosti

Blaženka Divjak i službeno je postala nova ministrica obrazovanja. 

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja dosadašnji ministar Pavo Barišić predao je dužnost svojoj nasljednici, a Divjak se zahvalila svom prethodniku. 

Nasljednici je objasnio tri načela po kojima je on radio dosadašnji posao. Barišić je novinarima istaknuo kako mu je ministar Plenković ponudio mjesto u ministarstvu rada i mirovinskog sustava, ali kako je odbio jer je vezan uz resor znanosti. 

"Poštivanje ovlasti i mandata, to je prvo načelo. Drugo je načelo kontinuiteta u provođenju javnih politika. Treće i ključno načelo je načelo uključivosti i pluralizma."

Novinarima se odmah obratila i nova ministrica. 

"Svima nam je jasno da je ova fotelja ministra znanosti i obrazovanja goruća, s obzirom na toi da je protekle četiri godine ovo peti ministar, ali mislim da će s ministricom bolje ići u smislu da je ovdje bez obzira na stručna znanja i sposobnosti vrlo važno da budemo uključivi", izjavila je Divjak. 

"Ovo je jedan izuzetno veliki resor s puno izazova, mi pratimo djecu od vrtićke dobi. Obrazovanje treba biti oslobođeno od dnevnih političkih borbi", zaključila je Divjak. 


Reci što misliš!