Politika

odluke nakon izbora

Plenković: O većini, izborima i ministrima nakon 21. svibnja

Plenković: O većini, izborima i ministrima nakon 21. svibnja
Goran Stanzl/PIXSELL

Plenković je poručio: "U ovoj fazi puštam sve parlamentarne stranke, sve njihove lidere da se koncentriraju na lokalne izbore, a o svemu ostalom nakon izbora

Ako razgovori s drugim parlamentarnim strankama o rekonfiguraciji parlamentarne većine ne urode plodom koji bi osigurao stabilnu političku vlast u Hrvatskoj, zaključak HDZ-a je da se ide na izbore, podsjetio je šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković koji je u Gospiću upitan vodi li razgore s drugim strankama o tome i parlamentarnoj većini te i kada će predstaviti nove ministre na upražnjena mjesta.

Plenković prednost daje lokalnim izborima. "Vodeći računa o činjenici da je Hrvatska imala parlamentarne izbore i koncem 2015. i u rujnu 2016., kao predsjednik Vlade i predsjednik stranke imam širu odgovornost za stabilnost hrvatskih institucija i želimo najprije da se završi ciklus lokalnih izbora i nakon toga ćemo krenuti u daljnje razgovore. "

Upitan za izbor četvorice ministara, Plenković je poručio: "U ovoj fazi puštam sve parlamentarne stranke, sve njihove lidere da se koncentriraju na lokalne izbore, svoje kandidature i kandidate. O tome ćemo razgovarati nakon 21. svibnja'', kazao je.


Reci što misliš!