Događaji

#zadar

Premijer Plenković u posjetu Zadarskoj županiji dao podršku Longinu i Dukiću

Premijer Plenković u posjetu Zadarskoj županiji dao podršku Longinu i Dukiću
Novi radio

Plenković je danas boravio u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji. U ranim poslijepodnevnim satima obišao je radove na projektu navodnjavanja u Baštici te potom i gradilište ribarske luke Gaženica.

Tom prilikom svečano je uručeno 13 ugovora. Plenković je istaknuo kako će ti ugovori pokrenuti važne projekte otočne infrastrukture I otočnog ribarstva:

- Ovi ugovori vrijedni su gotovo 43 milijuna kuna. 11 projekata u vrijednosti od 3 i pol milijuna kuna koji se u Zadarskoj županiji financiraju iz programa razvoja otoka za 2021., kao i dva razvojna projekta u vrijednosti od gotvoo 39 milijuna kuna za razvoj ribarske insfrastrukture - izjavio je premijer.

Nakon ribarske luke premijer je obišao Ligu protiv raka Zadar, dok će u večernjim satima u svojstvu predsjednika stranke nazočiti sjednici predsjedništva županijskog HDZ-a. Danas je ponovio da će kandidati za gradonačelnika i župana biti Branko Dukić i Božidar Longin:

- Jučer smo imali predjsedništvo i nacionalno vijeće. HDZ Zadarske županije je definirao da je Božidar Longin kandidat za župana te Branko Dukić kandidat za gradonačelnika Grada Zadra. Oni za to imaju potporu članova HDZ-a u Zadarskoj županiji i gradu Zadru, a imaju i potporu cijele stranke.