Politika

lokalni izbori

Koalicija SDP-HNS-HSS: Gdje je jasna kulturna vizija grada Zadra?

[VIDEO] Sabina Glasovac, Silvijana Dražović i Danijel Radeta danas su u perivoju Kraljice Jelene Madijevke iznijeli svoje stavove o kulturnoj i turističkoj strategiji grada Zadra, ne štedeći vladajuće

Lokalni izbori su na vratima, pa je koalicija SDP-HNS-HSS dala svoj osvrt na viziju zadarskog razvoja kulture i turizma, tvrdeći da jasne vizije - nema!

"Rekla bih da smo zarobljena kultura. Imamo jednu divnu povijesnu razglednicu, ali znakova početka brendiranja nema! Mi isključujemo izvrsnost, sva ambicija Zadra sebično je koncentrirana na staru gradsku jezgru, to se vidi u sezoni kada vlada buka, kaos, gužva, jeftini kulturni proizvodi, gotovo trash kultura. A kulturne institucije su totalno nekoordinirane'', oštra je bila Silvijana Dražović, poznata zadarska umjetnica. 

Danijel Radeta osvrnuo se na potrebu razvoja svih predizpozicija turizma koje Zadar ima, usmjeravanje razvoja kroz Centre kompetencije i poticaj obiteljskog poduzetništva.

Sabina Glasovac poručuje: ključno je brendiranje! Osvrnula se i na mnoge zadarske neiskorištene i zapuštene prostore i estetsku unificiranost.

 "Moramo razvijati jednu višu razinu kulturne svijesti. Svjetli primjeri su Muzej antičkog stakla i Gradska knjižnica. Trebamo se okrenuti mladima, dati snažnu podršku i urbanoj kulturi.

A kako zadržati turiste dulje? Koji su to sadržaji? Pa mi moramo dati odgovor na pitanje - što nudimo, kome? Trebamo se opredijeliti. Ne može se raditi svašta, struka treba raditi na strategiji plana razvoja zadarskog turizma. On može biti nautički, kulturni, sportski, zdravstveni, samo da se opredijelimo i osvjestimo tko su nam ciljane skupine.'' 


Reci što misliš!