Politika

Demantiranje

Hrvatske šume demantirale SDP-ovku Glasovac

Hrvatske šume demantirale SDP-ovku Glasovac

U demantiju Hrvatskih šuma ističu kako je riječ o posve neistinitim informacijama, prvenstveno da nije riječ o 20 već o 2 hektara

Hrvatske šume danas su demantirale tvrdnje SDP-ove Sabine Glasovac. Podsjetimo, ona se u petak na pressici svoje stranke dohvatila zemljišta nasuprot Vruljice, u kojem će kako je ustvrdila, niknuti nova zgrada. Zgrade će biti, ali će puno više biti zelenila, doznajemo od gradonačelnika.

Sabina Glasovac je govoreći o prodaji zemljišta Hrvatskih šuma, odnosno bivšeg Rasadnika nasuprot parka Vruljica, čini se pogrešno procijenila površinu spornog zemljišta, navodeći kako je veličine 20 hektara, te da je svaki metar četvorni prodan po cijeni od samo 15 eura.

Dodaje i da će 30 posto zemljišta zauzeti zgrada na 8 etaža sa 120 stanova. U demantiju Hrvatskih šuma ističu kako je riječ o posve neistinitim informacijama, prvenstveno da nije riječ o 20 već o 2 hektara. Glasnogovornica Hrvatskih šuma Ivana Milić:

Dodaje kako su se Hrvatske šume odlučile na prodaju ta 2 hektara, jer premaleno kakvo je, više nije služilo svrsi, pa je donesena odluka o njegovu preseljenju izvan grada. Zemljište je, nastavlja Milić, prodano transparentno, na trećem natječaju tvrtki Brodomerkur. Ističe i kako Hrvatske šume zbog izrečenih neistina uzimaju u obzir podizanje tužbe. No, SDP-ova Sabina Glasovac kaže kako je podatak o površini prodanog zemljišta već objavljivan proljetos u medijima i da tada nije demantiran, te ga stoga smatraju točnim:

Gradonačelnik Živko Kolega, kaže kako to nije tema oko koje se treba politizirati. No čini se da će zgrada ipak niknuti. Doduše, gradit će se samo na 9 posto od spomenutih 2 hektara i to na području gdje već postoje građevinski objekti. Sve kako bi se sačuvala šuma, kaže prvi čovjek grada:

 


Reci što misliš!