Politika

Politika

Milanović: Surađivat ćemo s HDZ-om

Milanović: Surađivat ćemo s HDZ-om

Ocjenivši da je SDP na proteklim izborima ostvario "velik rezulatat", Milanović je čestitao "onima koji su se udružili da bi formirali Vladu"

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je u četvrtak da će njegova stranka u Hrvatskom saboru surađivati s HDZ-om kada je to u nacionalnome interesu, kao što su članstvo Hrvatske u EU i NATO-u, ali ne i u vezi promjene članka 97. Ustava, koji uređuje pitanje kako Predsjednik Republike određuje mandatara Vlade, jer je postojeća odredba dobra i takvom se pokazala i nakon nedavnih parlamentarnih izbora.

Ocjenivši da je SDP na proteklim izborima ostvario "velik rezulatat", Milanović je čestitao "onima koji su se udružili da bi formirali Vladu" dodavši kako će se vidjeti koliko će biti uspješni.

Kad je riječ o stupanju na snagu ZERP-a, Milanović je ustvrdio da predsjednik HDZ-a Ivo Sanader uporno izbjegava govoriti o tome da je državni tajnik 2004. u ime Hrvatske potpisao dokument kojim je preuzeo određene obveze, a na taj dokument se sada pozivaju Bruxelles, Rim i Ljubljana.

"SDP neće učiniti ništa što bi ugrozilo hrvatske šanse za ulazak u EU, a odgovornost je Sanadera, ako želi biti državnik, da se ne skriva od hrvatske javnosti već kaže što je potpisano i proizlaze li iz toga neke obveze za Hrvatsku", rekao je Milanović.


Reci što misliš!