Politika

Nema pomaka u dogovorima između oporbenih stranaka

Nema pomaka u dogovorima između oporbenih stranaka

Pusić dodaje kako je HNS bio spreman za dodatne razgovore ali iz SDP-a nije došlo do poticaja, a niti ni do promjene stava pa će tako o oporbenim potpredsjednicima Sabora , po svemu sudeći odlučiti HDZ-ova parlamentarna većina

Ni nakon dužeg pregovaranja, nema pomaka u dogovorima između oporbenih stranaka o dva potpredsjednička mjesta u Hrvatskom saboru. SDP ostaje pri svoj prvotnom stavu, traže oba mjesta za sebe.

Za Radio Centar to je potvrdila i stranačka glasnogovornica Gordana Grbić:

 

Iako su mediji objavili kako je došlo do još jednog sastanka između predsjednika SDP-a i HNS-a Zorana Milanovića i Vesne Pusić na temu oporbenih saborskih potpredsjednika Pusić za Radio Centar to opovrgava:

 

Pusić dodaje kako je HNS bio spreman za dodatne razgovore ali iz SDP-a nije došlo do poticaja, a niti ni do promjene stava pa će tako o oporbenim potpredsjednicima Sabora , po svemu sudeći odlučiti HDZ-ova parlamentarna većina.20. veljače za kada je najavljena saborska sjednica.

- Njihovu odluku morat ćemo prihvatiti i mi u HNS i oni u SDP-u kaže Pusić:

 

O unutarstranačkim odnosima gdje postoji prijedlog da stranku preuzme Čačić Pusić nije htjela razgovarati do subote, 9. veljače kada će se odrediti točan datum HNS-ovog sabora. I dok događanja u svojoj stranci Pusić ne želi komentirati, spremno je komentirala jučerašnje predsjedničke izbore u susjednoj državi:

 

 


Reci što misliš!