Politika

Međustranački odnosi

Milanović: Nismo u sukobu s HNS-om

Milanović: Nismo u sukobu s HNS-om

Ne želim nikoga podcjenjivati, ali SDP ima 56 mandata, a HNS sedam, i to su realne brojke, kazao je Milanović

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović smatra kako SDP i HNS nisu u sukobu, ali mu je žao što se o nekim pitanjima ne mogu dogovoriti. Ne želim nikoga podcjenjivati, ali SDP ima 56 mandata, a HNS sedam, i to su realne brojke, kazao je. Istaknuo je da o Vesni Pusić, koja ga je u jednom intervjuu nazvala "predatorom", i dalje misli da je njezin doprinos demokraciji u Hrvatskoj velik.

Unutarstranačka neslaganja u SDP-u gleda isključivo kroz prizmu izbora koji stranku očekuju. "Predsjednika se i kritizira i hvali, i to je normalno", rekao je Milanović, koji je siguran da se ta previranja neće loše odraziti na ugled stranke. Na pitanje poziva li predsjednika Stjepana Mesića da se nakon završetka mandata pridruži SDP-u, kao što je to nedavno učinio požeški SDP-ovac Zdravko Ronko, Milanović je odgovorio da su Mesićev značaj i težina u hrvatskome društvu i politici preveliki da bi ga netko pozivao.

Odgovarajući na pitanje treba li Hrvatska među prvima priznati Kosovo, istaknuo je kako u ovoj situaciji treba biti oprezan i ne treba biti prvi. Smatra da je s tim u svezi i Europska unija podijeljena.

Milanović se u Slavonskom Brodu sastao s brodsko-posavskim SDP-ovcima.


Reci što misliš!