Politika

Prljava kampanja

Clinton - Obama: Borba bez rukavica

Clinton - Obama: Borba bez rukavica

Odmah su krenula nagađanja da je sliku poslao stožer Hillary Clinton

Borba za demokratskog kandidata na američkim predsjedničkim izborima ušla je u prljavu završnicu. Medijima je poslan e-mail sa slikom Baraka Obame na kojoj je odjeven u tradicionalnu somalsku nošnju s turbanom na glavi. Odmah su krenula nagađanja da je sliku poslao stožer Hillary Clinton.

Slika je nastala za vrijeme Obamina posjeta Keniji, državi u kojoj je rođen njegov otac, gdje se nalazi brojna somalska etnička zajednica.

Vodstvo Obamine izborne kampanje optužilo je Hillary za podmetanje zbog slanja te fotografije koja očito aludira na mogućnost Obamine pripadnosti muslimanskoj vjerskoj zajednici na koju se već sumnjalo zbog njegova srednjeg imena Hussein. Menadžer Obamine kampanje David Plouffe odmah je optužio suparničku kampanju Hillary Clinton za "najsramnije, uvredljivo huškanje i izazivanje straha".

Glasnogovornik stožera senatorice Clinton, Howard Wolfson, opovrgnuo je bilo kakve veze njihove kampanje sa spornom fotografijom.

Barack Obama ozbiljno je ugrozio Hillary Clinton i nakon posljednjih predizbora stekao je prednost pred senatoricom, što je dodatno pojačalo nervozu u njezinu stožeru.


Reci što misliš!