Politika

Dodik ponovno napada predsjednika Mesića

Dodik ponovno napada predsjednika Mesića

Dodik je kazao da se ne zauzima za BiH jer on tu državu 'ne voli'

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je optužbe na račun Hrvatske zbog navodnog protjerivanja Srba, a ponovno je vrijeđao i hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića poručivši mu kako 'nema pravo držati prodike Srbima ili Republici Srpskoj'.

'U RS ima više od pedeset tisuća ljudi koji su protjerani iz Hrvatske ili su otišli dobrovoljno i ne žele se tamo vratiti. U Srbiji je daleko više Srba iz Hrvatske a Mesić je zadnji čovjek koji o tome treba pričati i nekome držati lekcije', izjavio je Dodik novinarima u Banjoj Luci komentirajući reagiranja koja su slijedila tijekom i nakon njegova sudjelovanja na skupštini Srpskog narodnog vijeća održanoj prošlog vikenda u Zagrebu.

Požalio se kako su za sve zapravo krivi hrvatski mediji koji 'sotoniziraju svakoga tko se dotakne bilo kakvih kvaziistina'.

'Stojim iza svake riječi izgovorene u Zagrebu', kazao je Dodik dodajući kako njegove tvrdnje da je Hrvatska počinila etničko čišćenje nad Srbima potvrđuju suđenja hrvatskim generalima. Također je istaknuo kako je jasno da bi i Franjo Tuđman iz istih razloga završio u Den Haagu da nije umro.

Dodik je prebacio Hrvatskoj i zbog priznavanja Kosova kazavši kako time pada u vodu Mesićevo zauzimanje za nepovredivost granica u regiji.

Dodao je kako se od njega ne može tražiti da se zauzima za BiH jer on tu državu ne voli, a da kao svoju državu doživljava RS. 'Ja ne volim Bosnu i što sad da radimo', kazao je Dodik.


Reci što misliš!