Politika

Budući gradonačelnici

Kerum popularniji od Bandića

Kerum popularniji od Bandića

Prema istraživanju koje je za potrebe SDP-a provela agencija "Puls", Keruma bi na na mjesto splitskog gradonačelnika biralo njegovih 38 posto ispitanih sugrađana, što je postotak koji trenutno nema niti zagrebački gradonačelnik

Kontroverzni poduzetnik Željko Kerum među Splićanima trenutno najbolje kotira kao budući gradonačelnik, a s njegovim rejtingom se ne može mjeriti čak niti jedan Milan Bandić, koji je godinama simbol omiljenosti kod hrvatskog puka, piše Index.hr .

Prema istraživanju koje je za potrebe SDP-a provela agencija "Puls", Keruma bi na na mjesto splitskog gradonačelnika biralo njegovih 38 posto ispitanih sugrađana, što je postotak koji trenutno nema niti zagrebački gradonačelnik.

Kandidat SDP-a Ranko Ostojić osvojio bi 20 posto glasova, ali njima za utjehu, kandidat HDZ-a i aktualni gradonačelnik Splita Ivan Kuret ne bi osvojio niti dvoznamenkasti postotak glasova jer ne prelazi 10 posto. Na granici izbornog praga vrti se još samo HNS, dok su svi ostali debelo ispod.

Ova anketa pokazuje da su Splićani razočarani vladajućim HDZ-om, ali i oporbenim SDP-om, jer obje stranke sada imaju manju potporu nego na posljednjim lokalnim izborima. HDZ je tada osvojio 38,5 posto glasova, dok sada imaju 25 posto, dok je SDP pao sa 34,5 posto naklonosti na 24 posto.

Treba spomenuti da je anketa Pulsa u ožujku pokazivala da bi Splićani za gradonačelnika najradije Keruma, a to je bilo prije nego je uopće najavio svoju kandidaturu. Kerum bi i prema tadašnjoj anketi dobio duplo više od drugoplasiranog Ranka Ostojića.

"Ljudi su očito prepoznali moj rad i shvatili da Splitu treba snažan ekonomski razvoj koji se može ostvariti isključivo radom i velikim investicijama koje će privući novac", rekao je tada Kerum spomenuvši da bi, u slučaju da se kandidira i postane gradonačelnik, od Splita napravio najveću turističku metropolu s obje strane Jadrana.

I onda je krajem lipnja Kerum i službeno najavio kandidaturu za iduće lokalne izbore. Tad je spomenuo i mogućnost formiranja "Kerumove liste" koja se neće priklanjati ni lijevoj ni desnoj političkoj opciji. "Oni će se se prilagođavati nama. Mi ne idemo ni lijevo ni desno, mi smo samostalni", kazao je tada kontroverzni poduzetnik.

Aktualne splitske čelnike je potom u tijeku ljeta kritizirao jer se eto, u dvije godine nisu udostojili izraditi studiju valovanja, pa time i privesti kraju poslove oko proširenja zapadne obale splitske gradske luke, što Kerumu onemogućava "grandiozniji" pristup njegovom hotelu Marjan.

"Zadirem u politiku, ali imam pravo na to jer ja zapošljavam tri tisuće radnika" kazao je Željko Kerum komentirajući sporost splitske gradske vlasti.


Reci što misliš!