Politika

Optimizam

Medvedev: Rusija će iz krize izaći jača

Medvedev: Rusija će iz krize izaći jača

Bez obzira na to što se Moskva i Kijev nisu dogovorili o podmirenju dvije milijarde ukrajinskog duga za ruski plin, Rusija, odnosno Medvedev, obećavaju da Europa neće biti kolateralna žrtva spora

Rusiji prijete masovni prosvjedi i pobune zbog globalne financijske krize. Nezadovoljstvo radnika zbog neisplate plaća, prijetećih otkaza i nepopularnih mjera protiv krize može dovesti do nereda većih razmjera. To su prognoze zamjenika ruskog ministra unutarnjih poslova Mihaila Suhodolskog, prenosi HTV

Dmitrij Medvedev, ruski predsjednik, 2009. pak vidi u optimističnom svjetlu. Jačanje odnosa sa Sjedinjenim Državama, partnerstvo s Šangajskom organizacijom, skupinom G8, i ponajprije s Europskom unijom - to su odrednice u kojima će Rusija djelovati na međunarodnoj sceni i još više učvrstiti svoju poziciju.

Bez obzira na to što se Moskva i Kijev nisu dogovorili o podmirenju dvije milijarde ukrajinskog duga za ruski plin, Rusija, odnosno Medvedev, obećavaju da Europa neće biti kolateralna žrtva spora.

Ruski je predsjednik, u poduljem intervjuu dotaknuo i konflikt s Gruzijom, ponovio kako Rusija nije bila agresor, ali je pokazala da je oštra akcija katkad neizbježna.

Za uzroke svjetske krize rekao je da dosta toga nije jasno. Obećao je da će tečaj rublje će ostati stabilan, a urušavanje gospodarskog i financijskog sustava, poput onoga 1998. godine, u Rusiji se neće ponoviti.


Reci što misliš!