Politika

Lokalni izbori 2009.

Ivan Knez - ZA gradonačelnika grada po mjeri čovjeka

Ivan Knez - ZA gradonačelnika grada po mjeri čovjeka

Učinimo budućnost bliskom!

IVAN KNEZ (HDZ) - KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

Ivan Knez rođen je 9. studenog 1964. godine, u Medviđi.

Nakon završene osnovne i potom srednje (smjer poljoprivreda) u Biogradu na Moru, upisuje Agronomski fakultet u Zagrebu, smjer -stočarstvo, te u redovnom roku isti završava i dobiva zvanje diplomirani inženjer agronomije.Nakon završenog školovanja privremeno radi u Policijskoj upravi, Ispostava Biograd na Moru kao policijski službenik (1994.).

Od 1994. - 2001.zapošljava se u Zadarskoj županiji, ispostava Biograd na Moru kao inspektor za poljoprivredu i šumarstvo, nakon čega obavlja poslove inspektora za gospodarstvo pri Državnom inspektoratu u Zadru od 2001. - 2003.g.

U Zadarskoj županiji ostaje do 2005. g na poslovima pomoćnika pročelnika za turizam. - Danas stalno radi Pri Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje kao Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje, Zadar.

Na mjesto gradonačelnika grada Biograda izabran je 2006. godine.
Ivan Knez je oženjen, i otac 3 malodobne djece.

GRAD PO MJERI ČOVJEKA

- Zadaću koju ste nam povjerili, a to je upravljanje Gradom , shvatili smo kao služenje vama, građanima Biograda. Vjerujem da smo samo s vama koji ste vjerovali u ono što smo zajedno radili , to i uspjeli ostvariti! - komentira gradonačelnik Ivan Knez.

Zahvatima u infrastrukturi, društvenim događanjima, ali i onim gospodarskim i kulturnim, budućnost je Biograda, kao grada po mjeri čovjeka.

Među njima je i završetak projekta Jadran, golf igrališta Baštijunski brig, te veletržnice ribe, dovršetka uređenja trga Brce, uređenja uvale Jaz...

Razvoju grada po mjeri čovjeka , ali i cijele regije, svakako će doprinijeti , na prostoru motela Biograd Lidlov trgovinski centar, kod Sedme čete novi centar Plodina , zatim novi trgovački centar Bure Commerce . Na Kumentu ,Interspar, Getro i Metro, a na Jankolovici, urbanistički plan rješenja naselja za stambeno poslovno naselje za 2.500 građana.

Novi dječji vrtić na Kosi, zabavni centar i noćni klub, samo su neki od projekata, za koje je projektna dokumentacija gotova.Štoviše novi dječji vrtić svoja vrata otvara za manje od godinu dana, na radost roditelja ali i mnogobrojne djece grada Biograda na Moru.

Gradonačelnik Biograda Ivan Knez pozvan u Bijelu kuću

Prvi hrvatski dužnosnik kojeg je predsjednik Barack Obama službeno pozvao nije ni hrvatski predsjednik Republike ni predsjednik Vlade nego Knez - Ivan Knez gradonačelnik Biograda.

On će početkom svibnja biti Obamin gost u Ovalnom uredu Bijele kuće u svojstvu člana Izvršnog odbora Svjetske organizacije "Gradonačelnici za mir" kojoj je na čelu gradonačelnik Hiroshime Tadatoshi Akiba.

Izvršni odbor Svjetske organizacije "Gradonačelnici za mir" imat će početkom svibnja radni sastanak u New Yorku. Domaćin mu je Michael Bloomberg koji je kao gradonačelnik New Yorka isto kao i Ivan Knez član Izvršnog odbora te organizacije. Ivan Knez poziv da posjeti predsjednika Obamu shvaća u prvom redu kao priznaje svom gradu:

- Prije svega, ponosni su građani grada Biograda, jer ovo je njima priznanje. Nama je to velika čast, s obzirom da grad Biograd ima svega pet tisuća stanonika, pa kad to usporedite s jednim New Yorkom, ili jednom Hirošimom, sigurno je to velika čast, ne samo meni osobno, nego za sve građane grada Biograda i cijele Republike Hrvatske.

Kako su Biograd i njegov gardonačelnik Ivan Knez uspjeli ući u tako elitno društvo?

- Grad Biograd je potpisao prošle godine protokol "Hirosima-Nagasaki 2010-2020", protokol kojim se želi smanjiti , odnosno skroz povući nuklearno naoružanje iz uporabe. Ono što je bitno, da je grad Biograd, u izvršnom odboru od 2777 gradova svijeta.

Organizacija se zove "Gradonačelnici za mir", a grad Biograd je u izvršnom odboru. S obzirom da je radni sastanak u New Yorku, sam gradonačelnik Hirošime, koji je ujedno i predsjednik te asocijacije, je dogovorio sastanak kod gospodina Baracka Obame.

Pitali smo Ivana Kneza, koji je prvi hrvatski dužnosnik službeno pozvan u Bijelu kuću od izbora predsjednika Baracka Obame, što će mu poručiti.

- Ono što je obećao u predizbornoj kampanji da to i izvrši. A to je da će dati sve od sebe da se svijet napokon osvijesti što se tiče razoružanja, pogotovo nuklearnog oružja, da to i ispuni.

I na koncu u ovo vrijeme recesije građane Biograda, a i druge, zanimat će tko će snositi troškove puta Ivana Kneza u New York i Washington.

- Mi smo gosti i svi računi će biti plaćeni od strane gradonačelnika, odnosno njihove uprave.

Gradonačelnik Biograda Ivan Knez će, kako se očekuje, u rujnu u Nagasakiju biti imenovan potpredsjednikom Svjetske organizacije "Gradonačelnici za mir".

Lista HDZ-a na Lokalim izborima 2009.

Naziv liste: HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ

Nositelj liste: IVAN KNEZ 

Kandidati:

1.       IVAN KNEZ, Hrvat, Splitska 68, Biograd na Moru, broj O. I. 100760529 Biograd na Moru

2.       SUZANA TOLIĆ, Hrvatica, Zadarska 18, Biograd na Moru, broj O. I. 103149394 Biograd na Moru

3.       NIKOLA TOMIĆ, Hrvat, Put Grande Odvojak I 3, Biograd na Moru, broj O. I. 100585697 Biograd na Moru

4.       MARICA MRKIĆ, Hrvatica, Lošinjska 10, Biograd na Moru, broj O. I. 14842568 Biograd na Moru 

5.       MARIN EŠKINJA, Hrvat, Put Grande Odvojak I 2, Biograd na Moru, broj O. I. 15234011 Biograd na Moru

6.       MELANIJA RAŽOV RADAS, Hrvatica, Ivana Gorana Kovačića 2, Biograd na Moru, broj O. I. 101823327 Biograd na Moru

7.       ŠIME MRŠIĆ, Hrvat, Osječka 66, Biograd na Moru,  broj O. I. 102506529 Biograd na Moru

8.       TONI BOGDANIĆ, Hrvat, Ribarska 14, Biograd na Moru,broj O. I. 101086804 Biograd na Moru

9.       ANTE LUKAČIĆ, Hrvat, Petra Zoranića 20, Biograd na Moru, broj O. I. 103017731 Biograd na Moru

10.    EDDIE STAMIČAR, Hrvat, Ivana Raosa 10, Biograd na Moru, broj O. I: 102672969 Biograd na Moru

11.    MARTINA STEVANJA, Hrvatica, Dr. Franje Tuđmana 10, Biograd na Moru, broj O. I. 103516491 Biograd na Moru

12.    GORAN EŠKINJA, Hrvat, Šetalište kneza Branimira 62, Biograd na Moru, broj O. I. 14674233 Biograd na Moru

13.    TANJA VUKAS LJUTIĆ, Hrvatica, Fra Lina Pedišića 37, Biograd na Moru, broj O. I. 103105408 Biograd na Moru

14.    SONJA KNEZ, Hrvatica, Bračka 34, Biograd na Moru, broj O. I. 15058947 Biograd na Moru

15.    TONĆI ŠANGULIN, Hrvat, Ante Kovačića 4, Biograd na Moru, broj O. I. 101847975 Biograd na Moru

UČINIMO BUDUĆNOST BLISKOM!


Reci što misliš!