Politika

Na popisu birača ima i mrtvih

GONG: Slab odaziv birača

GONG: Slab odaziv birača

Ostali pozivi koje je GONG zaprimio do deset sati uglavnom se odnose na glasanje nemoćnh i bolesnih osoba

GONG je izvijestio kako je do 10 sati zaprimio izvještaje s 205 biračkih mjesta, te kako je otvaranje biračkih mjesta proteklo bez većih problema i u skladu s propisanom procedurom. Također, promatrači GONG-a rad biračkih odbora ocijenili su ocjenama od dobar do odličan, uz nekoliko iznimki.

Građani su se u znatnoj mjeri raspitivali o mogućnosti glasanja izvan mjesta prebivališta, budući da nisu znali da je rok u kojem su se trebali prijaviti prošao. Također, birači su javljali o tome da su promijenjene adrese biračkih mjesta, a da o tome nisu bili informirani te da nisu znali gdje trebaju ići glasati.

Jedan je građanin promatračima GONG-a dojavio kako je na biračkom mjestu 22 u Požegi na popisu birača osoba koja je preminula prije godinu dana o čemu je birački odbor napravio zabilješku te će obavijestiti nadležne službe.

Ostali pozivi koje je GONG zaprimio do deset sati uglavnom se odnose na glasanje nemoćnh i bolesnih osoba.

Što se tiče kršenja izborne šutnje, građani su u najvećoj mjeri dojavljivali da su im ubačeni letci u sandučiće, a na nekim su mjestima i lijepljeni plakati. Najviše je prijava u vezi kršenja izborne šutnje stiglo za kandidate Bandića, Primorca i Vidoševića.

 


Reci što misliš!