Politika

Milanović: 'Neću trgovati s HDZ-om!'

Milanović: 'Neću trgovati s HDZ-om!'

'Postavio sam jedan uvjet a to je da neću ići ispod glasovanja u diplomatskim konzularnim predstavništvima. SDP je protiv glasovanja na improviziranim biralištima, postojeći sustav je nered a mi želimo red.' - rekao je Milanović

Pregovori oko izmjene Ustava u Banskim dvorima nastavili su se i danas, ali još jednom bezuspješno. Još uvijek je najveći problem oko kojeg se spore vladajući i oporba glasanje dijaspore

Šef SDP-a Zoran Milanović iz Vlade je izašao ranije jer se s premijerkom Jadrankom Kosor dogovorio da će se sastati nasamo prije nego što dođu svi ostali šefovi parlamentarnih stranaka.

'Postavio sam jedan uvjet a to je da neću ići ispod glasovanja u diplomatskim konzularnim predstavništvima. SDP je protiv glasovanja na improviziranim biralištima, postojeći sustav je nered a mi želimo red.' - rekao je Milanović i dodao da HDZ tj. Vlada danas ima novi prijedlog.

'Nisam čuo taj konkretan prijedlog jer sam otišao ranije sa sastanka', rekao je Milanović, ali misli da se radi o fiksnom broju zastupnika koje bi birala dijaspora, a to je navodno tri ili četiri zastupnika. 'Neću trgovati na taj način!' - rekao je Milanović.

'HDZ je u zadnjih nekoliko dana imao nekoliko prijedloga dosta divergentnih i nadam se da će se pronaći civilizirano rješenje. Pregovori nisu propali, razgovaramo i dalje, ali nažalost danas nije ništa dogovoreno', zaključio je Milanović još jedan bezuspješan krug pregovora oko izmjene Ustava.

 


Reci što misliš!