Politika

Ostavka

Zmago Jelinčič dao ostavku na mjesto člana parlamentarnog povjerenstva

Zmago Jelinčič dao ostavku na mjesto člana parlamentarnog povjerenstva

Protiv Jelinčiča, kojega je policija prilikom izbijanja afere prije dva tjedna također ispitala, u tijeku je istražni postupak

Zbog sukoba interesa u korupcijskoj aferi o kojoj slovenska policija provodi opsežnu istragu u petak je ostavku na mjesto člana parlamentarnog povjerenstva za nadzor obavještajnih i sigurnosnih službi dao kontroverzni zastupnik u slovenskom parlamentu Zmago Jelinčič, prenosi HTV

Jelinčič se na taj korak odlučio nakon što je vlada u četvrtak na prijedlog ministarstva unutarnjih poslova prihvatila zaključak da se rad spomenutog parlamentarnog povjerenstva, koje nadzore rad policije i tajnih službi, do daljnjega obustavlja jer je njegov član zastupnik protiv kojega je u tijeku istražni postupak.

O korupcijskoj aferi u četvrtak je članovima povjerenstva za nadzor tajnih službi trebao odgovarati na pitanja ravnatelj policije Janko Goršek, ali je u izjavi za javnost naveo da sjednica nije održana jer jedan od članova povjerenstva u aferi ima status osumnjičenog, što znači da je u sukobu interesa.

Zbog toga je sjednica odgođena, a vlada je potvrdila prijedlog ministrice unutarnjih poslova Katarine Kresal da se rad povjerenstva suspendira do završetka istrage, odnosno za razdoblje koje može potrajati do tri mjeseca.

Slovenska nacionalna stranka (SNS) predložila je da Jelinčiča na mjestu člana povjerenstva naslijedi njezin zastupnik Silven Majhenič.

Zbog optužbi za nezakonito lobiranje, odnosno navodnu "prodaju" glasova u parlamentu za protuusluge materijalne naravi, u pritvoru se nalazi zastupnik SNS-a Srečko Prijatelj, koji se uz to tereti za ucjenu i prijetnje poslovnom partneru svoje supruge. Protiv Jelinčiča, kojega je policija prilikom izbijanja afere prije dva tjedna također ispitala, u tijeku je istražni postupak.


Reci što misliš!