Politika

Zaboravili na kamere

Josipović, Mesić i Kosor se došaptavali na tribini

Josipović, Mesić i Kosor se došaptavali na tribini

'Ali taj Janša je... On se meni ne čini baš sasvim uravnotežen', rekao je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. 'Je, je, je', odobravala je sve premijerka Kosor

Na svečanoj tribini u povodu 10 godina djelovanja Transparency Internationala predsjednika Ivu Josipovića, premijerku Jadranku Kosor i bivšeg predsjednika Stipu Mesića kamere Nove TV uhvatile su u došaptavanju. Tema tihog razgovora bio je slovenski oporbeni čelnik Janez Janša.

Hrvatski političari uoči referenduma u Sloveniji oko arbitražnog sporazuma nisu htjeli ništa govoriti u javnosti s obzirom na to da je u Sloveniji trajao predreferendumski rat Janeza Janše i premijera Boruta Pahora.

Kada je konačno potvrđeno da je 51,5 posto Slovenaca podržalo arbitražni sporazum, premijerka Kosor i predsjednik Josipović činili su se vrlo zadovoljni.

Kosor je rekla da se ne boji Janšinih prijetnji da bi slovenski parlament mogao reći 'ne' ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora: 'Ja ću iskoristiti to vrijeme i za razgovore s gospodinom Janšom, budući da smo mi članice iste političke obitelji Europske pučke stranke', rekla je Kosor.

Državni vrh je u jednom trenutku zaboravio na kamere koje su snimile došaptavanje o Janezu Janši.

'Ali taj Janša je... On se meni ne čini baš sasvim uravnotežen', rekao je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

'Iako ja mislim, ono što je izjavio s ovim zauzimanjem, vjerujem da je to bilo bomba za referendum', pokušao je smiriti strasti predsjednik Josipović.

'Je, je, je', odobravala je sve premijerka Kosor.


Reci što misliš!