Politika

Ukazano povjerenje

Premijerka predložila Bošnjakovića za novog ministra pravosuđa

Premijerka predložila Bošnjakovića za novog ministra pravosuđa

Zahvalivši na ukazanom povjerenju, Bošnjaković je kazao kako ministarstvo tijekom ljeta čeka puno posla i da će se truditi biti ministar kontinuiteta jer Vlada je donijela jasnu strategiju reforme pravosuđa

Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor u Ministarstvu pravosuđa sastala se s ministrom Ivanom Šimonovićem kojem će mandat prestati 17. ovog mjeseca zbog odlaska na novu dužnost u UN, prenosi HTV

Javnosti je predstavila i Dražena Bošnjakovića, dosadašnjeg tajnika u ministarstvu, za kojeg će Saboru predložiti da ga izabere za novog ministra pravosuđa.

Premijerka Kosor rekla da je tema razgovora u ministarstvu bila zatvaranje poglavlja 23, novi kazneni zakon i druge aktualne teme u reformi pravosuđa. Posebno je pohvalila i ministra na odlasku.

Šimonović je ocijenio kako je u 20 mjeseci njegova mandata ostvaren značajan napredak u pravosuđu. U borbi protiv korupcije nedodirljivih više nema, a to ima velik utjecaj na ugled zemlje i njezino gospodarstvo, dodao je Šimonović.

Kazao je da je Bošnjakovića predložio jer vrlo dobro poznaje pravosudni sustav, a otklonio je i dvojbe oko Bošnjakovićeve stranačke pripadnosti. Dileme oko stranačke pripadnosti meni nema jer znam da je Bošnjakoviću najvažnija budućnost pravosuđa i potpuno sam siguran da će uspješno voditi ministarstvo, rekao je.

Zahvalivši na ukazanom povjerenju, Bošnjaković je kazao kako ministarstvo tijekom ljeta čeka puno posla i da će se truditi biti ministar kontinuiteta jer Vlada je donijela jasnu strategiju reforme pravosuđa.

Na pitanje novinara premijerka Kosor demantirala je da je dobila pismo australskog Hrvata Branka Kakarića koji Bošnjakovića sumnjiči za utaju poreza u razdoblju od 2001. do 2008.


Reci što misliš!