Politika

Na vojsci se ne smije štediti

Josipović opet podržao Vladine mjere štednje

Josipović opet podržao Vladine mjere štednje

Prigodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 15. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja promaknuo je 230 časnika

Predsjednik Ivo Josipović je na akademiji povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti podržao Vladine antirecesijske mjere ocijenivši ih nužnima.

"Moramo pogledati istini u oči, a istina nije uvijek lijepa. U dubokoj smo krizi, Vlada je pripremila antirecesijski program koji, istina, stoji, a neke i boli. On umanjuje što smo do sada imali, ali to je nužnost. Teret treba raspodijeliti ravnopravno, a najteže moraju nositi oni koji najviše imaju. I tu očekujem promjene u poreznom sustavu", rekao je.

Također je podržao odluku da se vojsci ne uzima novac. Kako kaže, funkcije države moraju biti očuvane, a tu spadaju i oružane snage. "Naša sigurnost ne smije biti manja nego je danas", zaključio je.

Prigodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 15. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja promaknuo je 230 časnika, ali i podsjetio da je danas znanje najjače oružje te izrazio nadu da će mu Vlada posvetiti veću pozornost.

"Ratna škola koju su mnogi od vas završili je sjajna, ali i vojska može više. Može imati obrazovni sustav kompatibilan civilnom i dati uz vojnu obuku i struku, bilo pravnu, tehničku, ekonomsku... Vojska mora biti i rasadnik znanja", zaključio je.


Reci što misliš!