Politika

Republika Srpska

Dodikova isprika na prisegi za predsjednika RS

Dodikova isprika na prisegi za predsjednika RS

Dosadašnji premijer RS-a i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik prisegnuo je na dužnost predsjednika Republike Srpske, javlja HTV.

Bivši entitetski premijer, koji je na proteklim općim izborima u BiH izabran za predsjednika RS-a, ispričao se u inauguralnom govoru za zločine koje su počinjeni tijekom proteklog rata nad nesrbima ističući da će nastojati biti predsjednik svih naroda u RS-u.

- RS se prije ispričala za nevino stradale. Ja i ovoga puta, a to sam činio i prije, izražavam najiskrenije žaljenje zbog svake nevino stradale žrtve, posebno onih žrtava koje su stradale od ruku pojedinaca iz naroda kojemu i sam pripadam, rekao je Dodik.

Svečanu prisegu izrekli su i potpredsjednik RS-a iz reda hrvatskog naroda Emil Vlajki i Enes Suljkanović iz reda Bošnjaka, a na sjednici u Banjoj Luci bio je nazočan i srbijanski predsjednik Boris Tadić. Predsjednik Dodik je pozdravio poteze Tadića i hrvatskog predsjednika Ive Josipovića kazavši da donose jedan novi optimizam u regiji.

Predsjednik RS-a zauzeo se za ukidanje Ureda visokog predstavnika i izrazio spremnost za pregovore s Bošnjacima i Hrvatima o ustavnim promjenama koje ne bi ugrozile sadašnje granice Republike Srpske.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.