Politika

Premijerka Kosor

'Nismo tražili od Ine da ne diže cijene goriva'

'Nismo tražili od Ine da ne diže cijene goriva'

Cijene su od ponoći ipak podigli na benzinskim postajama OMV-a i Petrola

"Vlada nije tražila od Ine da ne podiže cijenu goriva. Ina o tome odlučuje samostalno", rekla je Jadranka Kosor novinarima u Rijeci nakon što je zajedno s Paulom Vandorenom u probni rad pustila Sustav nadzora i upravljanja pomorskim prometom.

"Ina ima pravo samostalno odlučivati kada treba podići cijenu ili kada je eventualno treba spustiti", rekla je Jadranka Kosor i podsjetila kako je Nadzorni odbor Ine odabran s namjerom da se maksimalno depolitiziraju Nadzorni odbori firmi u kojima država ima udjel.

"Svi članovi NO-a izabrani su po kriteriju stručnosti i vjerujem da će to pomoći poslovanju firme", kaže Kosor.

Podsjećamo, konfuzija je nastala nakon što su Nova TV i HTV u svojim središnjim informativnim emisijama sinoć objavili da će cijene goriva od ponoći opet rasti. No, ta informacija uskoro je demantirana, a Ina doista nije podigla cijene iako se pokazalo da ih je prema pravilniku kojim se formiraju cijene goriva mogla podići za 20 do 30 lipa po litri.

Cijene su od ponoći ipak podigli na benzinskim postajama OMV-a i Petrola, koji za Index nisu željeli potvrditi je li na njihovu odluku utjecala neslužbena najava da će od ponoći skočiti cijene na crpkama Ine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.