Politika

Vlada traži mišljenje EU

Kosor traži suglasnost EU za Zakon o Ini

Kosor traži suglasnost EU za Zakon o Ini

Vlada Jadranke Kosor unatoč najavama nije donijela nove izmjene Zakona vezane za vlasništvo nad Inom već je danas kratko rečeno da je prijedlog izmjena Vlada prvo šalje Europskoj komisiji. Ukoliko bude prihvaćen naći će se na stolu ministara.

Podsjetimo kako je Kosor najavila zakon kojim bi Hrvatska zabranila bilo kome osim Vladi RH da posjeduje više od 49 posto dionica.

"Hrvatska mora zaštititi svoje interese s obzirom da postoji sumnja da su se u sklopu prodaje Ine MOL-u događala korupcijska afera", naglasila je Kosor prije par dana no Paul Vandoren, predsjednik Delegacije EU u Hrvatskoj upozorio je da bi taj zakon bio u sukobu s "načelima EU koja propisuju slobodno kretanje kapitala, usluga i osoba na zajedničkom tržištu".

"Osobno ću otići u Bruxelles objasniti zašto se on donosi", rekla je Kosor dodajući da se tim zakonom štite nacionalni interesi. Podsjetimo da bi, prema najavama, takav zakon imao ograničeni vijek trajanja odnosno dok ne završi sudski proces protiv bivšeg šefa HDZ-a Ive Sanadera kojeg se sumnjiči za primanje mita od strane mađarskog MOL-a.

Zanimljivo je podsjetiti kako je Kosor prije desetak dana rekla kako njena Vlade neće dozvoliti da se po mišljenje ide primjerice u Beograd ili Bruxelles, no čini se da je danas na to zaboravila.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.