Politika

Sudi se Hrvatskoj

Dečak: Haag nas gura u građanski rat, a Vlada ništa ne poduzima

Dečak: Haag nas gura u građanski rat, a Vlada ništa ne poduzima

Čelnik Udruge Đuro Dečak ističe kako se terminom „Velika Hrvatska“ pokušava izjednačiti „grijeh“ za rat u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

Završne riječi tužiteljstva na sudu u Den Haagu u procesu bosansko-hercegovačkim hrvatima tretiraju Hrvatsku kao zločinačku tvorevinu, agresorsku državu, kako u Hrvatskoj tako i na teritoriju susjedne Bosne i Hercegovine.

Hrvatsku se optužuje, a napose dr. Franju Tuđmana kao ratnog zločinca koji je sa svojim generalima uspostavio interni zločinački pothvat s ciljem istrebljenja Srba, što se operacionaliziralo u akciji „Oluja“, te da je bio na čelu međunarodnog zločinačkog pothvata s ciljem uspostavljanja velike Hrvatske na teritoriju BiH- priopćeno je iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Čelnik Udruge Đuro Dečak ističe kako se terminom „Velika Hrvatska“ pokušava izjednačiti „grijeh“ za rat u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, dakle pokušava se plasirati teza o tzv. „građanskom ratu“.

'Kada bi se ne daj Bože donijela presuda temeljem takvih kvalifikacija iznesenih u predmetima „Oluja“ i „Herceg Bosna“ Hrvatska bi bila označena kao zločinačka tvorevina, pa anologno tome i svi mi hrvatski branitelji, na čelu sa dr. Franjom Tuđmanom, bili bismo zločinci odnosno izjednačeni sa agresorima na RH i BiH. Evidentno je da Haag montira svojevrsni zločin prema Hrvatskoj i sustavno zanemaruje činjenicu da je Hrvatska bila žrtva u Domovinskom ratu, a Hrvatska šuti', napominje Dečak.

Također, napominje kako glede ovako sramotnih optužbi očekuje od službene hrvatske politike da beskompromisno stane u obranu istine o ulozi Hrvatske države i dr. Franje Tuđmana u Domovinskom ratu.

'Hrvatska na ove neutemeljene objede koji su uvredljivi za sav hrvatski narod i sve građane Republike Hrvatske, mora Den Haagu reći dosta. Hrvatska ne smije biti ni gluha ni slijepa jer se na ovom sramotnom procesu sudi upravo njoj. Očekujemo hitnu reakciju Vlade RH' zaključuje se kraju priopćenja, piše portal dalje.com


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.