Politika

O nalazima Državne revizije i skupu branitelja

Antičević Marinović: Kalmeta je iskoristio priliku za optužbu koja ne stoji!

Antičević Marinović: Kalmeta je iskoristio priliku za optužbu koja ne stoji!

'Ne pojavljujemo se na skupovima zbog pompe i kamera', kazala je gradska vijećnica i saborska zasupnica SDP-a

Povodom nalaza koje je provela Državna revizija, Ingrid Antičević Marinović, saborska zastupnica SDP-a i vijećnica u Gradskom vijeću Zadra, sazvala je konferenciju za medije na kojoj je iznijela svoj osvrt na poslovanja Grada Zadra, Zadarske županije i općina na zadarskom području.

Premijerka Kosor štedi na kapima vode, a neodgovorno se troši novac, kako na državnoj, tako i na lokalnoj razini, započela je Antičević Marinović, napominjući kako se moraju osigurati sredstva za izgradnju stanova za socijalno ugrožene građane, koja su ležala na Hypo banci i nestala s računa, stoga je nalaz državne revizije ustvrdio kako su potrošena za tekuće proračunske potrebe.

'Zabrinjavajuće je kada se troši onaj novac koji je namijenjen onima kojima je to najpotrebnije', kazala je Antičević Marinović, dodajući kako je Grad u bankrotu i to je sada napismeno utvrđeno.

Osvrnula se i na manjak prihoda i neke propuste koje su ostvarili Obrovac, Nin, Biograd, Benkovac.

Kada je riječ o Zadarskoj županiji i njezinom poslovanju, Antičević Marinović upozorava kako je županija iskazala potraživanja za županijske poreze u iznosu oko 5 milijuna kuna, a Porezna uprava evidentirala je 11 milijuna kuna, pa se revizija pita koji je podatak zapravo točan.

Napomenula je kako je Vatrogasna zajednica Zadarske županije dobila nepovoljno mišljenje, s obzirom da je utvrđeno kako se radilo bez adekvatnih knjigovodstvenih isprava, a dokumentacija poslovanja nije sređena. Nepovoljna se mišljenja dostavljaju direktno Državnom odvjetništvu.

Novinare je zanimalo mišljenje Antičević Marinović o komentaru kojega je prilikom sudjelovanja na skupu branitelja u Zadru iskazao ministar Božidar Kalmeta.

'Premijerka Kosor solidarizirala se s braniteljima koji su organizirali prosvjed zbog Vlade koja je učinila velik propust u slučaju Tihomira Purde, a to je - apsurdno! Tako je i nekadašnji ministar Primorac sudjelovao u skupovima studenata', kazala je Antičević Marinović.

'Kalmeta je iskorostio priliku za optužbu koja ne stoji', nastavila je i dodala kako oporba neprestano trpi kritike, ali ne da se smesti, a njihove izjave uvijek su opravdane. Uspjesi ove Vlade su se sveli na 'zlatne zahode', bila je oštra Antičević Marinović.

'Mi smo odgovorna alternativa i u svakodnevnom smo kontaktu s građanima. Ne pojavljujemo se na skupovima zbog pompe i kamera. Vjerujte, građani su doista na samome rubu, kupuje se kruh i mlijeko na dug. Naše je upravo da govorimo i pokupavamo promijeniti neke stvari, ali smo često diskvalificirani, pa i onda kada smo upozoravali da će grad Zadar doći do bankrota', zaključila je.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.